Kruistocht in Maleisie

Beste krijgers en veldheren/dames uit het land der Belgen,

Spoedig keert deze krijger, beladen met Oosterse vertellingen, weer terug naar het beloofde land Belgie met zijn heerlijk gerstennat en gefrituurde patattenrepen. 
Uiteraard geniet de krijger nu nog met volle teugen van het land der Maleizen, alvorens hij met de stalen vliegende rossen zijn terugtocht aanvat op 3 mei, om moe maar voldaan te eindigen in het Zavende Tem rond 8.30u lokale tijd (5Mei).

De burcht waarin de krijger zich al enkele dagen schuilhoudt, is gesitueerd op een, gelukkig niet vijandelijk, koraalrif midden in de Waterige zee, die bovendien een zeer zoutte smaak heeft. 
De grootste vijand die hier elke dag op de loer ligt, is de grote lichtbol der Hemelen, die ze hier raargenoeg 'the sun' noemen, en niet zoals wij 'de zon'...
Vele visdieren zwemmen onder de houten slaapkamergewelven door.  En krabachtige schaaldieren bezoeken regelmatig de steiger waar onze drijvende rossen liggen te wachten. 
Die rossen worden enkel van stal gehaald in een poging de wereld onder deze blauwe zeemassa te verkennen.  Ongekende creaturen worden dan ontdekt met een ijzeren tank op de rug, waarbij we rare schoenen, een zware riem, een gekke bril dragen en een vreemde darm in de mond nemen. 
Elke dag worden we voorzien van voedsel, waarbij we gek genoeg vaak dezelfde creaturen terugzien, maar dan in een net iets andere vorm.  (gebakken, gefrituurd, BBQ-gewijs,...)

Een laatste niet te weerhouden wapenfeit is het spotten van een vreemd zwemmend, maar daarbij zijn eigen-burcht-dragend diersoort.  Dit beest lijkt gans de tijd naar de krijger te lachen, maar gelukkig kwam het niet tot een degenkruising.  Integendeel, de krijger kijkt nu met een ongelooflijk vriendelijk gezicht terug naar het creatuur dat altijd "Hey Dude" lijkt te zeggen. 
Na grondig onderzoek in de kronieken van de burcht, heeft de krijger de naam van het creatuur ontdekt: 'Schildpad', of 'turtle' in de meer gangbare taal van hier. 
Enkel wanneer er 'Ninja' voor staat kan het leiden tot een duel...

De resterende 7 kalenderdagen ga ik me nog schuilhouden in deze versterkte paalwoning, waarbij ik waarschijnlijk nog regelmatig de tank op de rug zal binden.  En dat allemaal voor jullie, krijgers, zodat ik met vele vertellingen huiswaarts kan keren. 

Gegroet,

Ridder Koen

PS; Jonkvrouwen mogen zich op 6 mei telefoonmatisch steeds aanbieden eh...

PS 2;  Foto's te bewonderen in 2 fonkelnieuwe fotoalbums.  Klimmen in Vietnam en Maleisie.  Veel kijkgenot!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer